Alıntı:
Kadir65123 Nickli Üyeden Alıntı
Ya birşey diyebilir miyim bu uygulamar bana biraz büyü gibi geliyor acaba bana açıklayabilir misiniz
|
büyü insanlara tesir etmek için yapılır bir başkasının iradesini o kimse istemeden etkiler. büyü sufli varlıkların yardımıyla yapılır. büyü yapan kimse büyü yapabilmek için sufli varlıklarla anlaşır ve onlarla anlaşmanın yoluda dinden çıkmayı kabul etmektir. büyü yaptıran kişinin hali daha tehlikelidir. o kimse hem ALLAH'a ortak koşmuş olur hemde karşı tarafın kul hakkına girmiş olur. islamda büyü yapanda yaptıranda büyük günah işlemiştir.
burada paylaşılan esma ve ayetler ise kainatın asıl hakimi olan ALLAH'tan yardım istemek ve ondan medet beklemektir. belirli sayılarda okunmassına ve tekrar etme hususuna gelince buda okunan esmanın yada ayetin o sayıya gizlenmiş sırrına binaendir.
Celcelutiye kardeşinde defaatle belirttiği gibi neyet hususu çok önem arz etmektedir. "muhakkak ki ameller niyetlere göredir" hadisi şerifindede belirtildiği gibi işin asıl özü niyettir. niyet ise yalnız kalp ile mümkündür. bir insan ağzıyla bin defa birşeye niyet ettim desin kalben başka şeylere meyl etse niyet tamam olmaz.
elimden geldiğince açıklamaya çalıştım umarım faydalı olur. eksik kalan bir husus var ise konuya daha vakıf olan kardeşlerimizin tamamlamasını rica ediyorum.
herşeyin en doğrusunu ALLAH bilir.