kibir kıskanclık büyüklenme . bu 3 ü kardestir .
aslında kibir ve kıskanclık diyelim .
kibir 2 ye ayrılır . ic kibir dıs kibir .
evliya olan birinde kibir yoktur . eğer olursa evliyalıgınında bir degeri yoktur
ALLAH evliya yapmadan önce kibir ve kıskanclık duygularını temizler .
size söyle bir olay anlatacagım
abdulkadir geylani hz emir geldi . ve söyle dedi
ayaklarım bütün veli kulların omzundadır .
bir evliya bu söz ona gelince . o kim ki benim omzuma ayaklarını koyacak dedi .
büyüklendi . Abdulkadir geylani o evliya icin beddua etti . senin omzuna domuzlar binsin .
bu evliya muhtemelen constanople yani istanbuldan gecerken bir kıza aşık oldu . ama sehir müslüman sehri deil o zaman . kız dedi senle evlenirim ama domuzlarıma bakacaksın . artık evliyanın omzunda domuz yavruları gezmektedir . evliyalık ta gitmistir tabi .
2 sadık talebesi bu duruma cok üzülür . bir tanesi abdulkadir geylani hz gider durumu anlatır . abdulkadir geylani onu affeder . bu evliya tekrar manevi haller yasar .
seytanda meleklere hocalık yapmıstır . ama eline güc verilince sımarmıstır . kibirlenmistir . aslında kovulmadan önce baslamıstır . ihlaslı olmayan hareketler
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hastamısın yoksun ortalıklarda
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] artık foruma pek girmiyorsun
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bundan bahsetmistim
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yavas yavas tüm baslıkları ele geciriyorum
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abla nerelerdesin
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] özletttin kendini
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sen iyi bir dostsun
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] deniz sabah erken kalktım ama gec uyudum
yorgunum cok yani
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] istanbul nasıl
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] denk gelemiyoruz
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] nerelerdesin abla