Alıntı:
APEX16 Nickli Üyeden Alıntı
@ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İnsanın illa da bir tarikata bir cemaate girmesi, bir şeyhe intisap etmesi şart değildir. "Bir tarikat şeyhine veya cemaate bağlı değilse, İslamiyeti yaşayamaz." diye iddiada bulunmak doğru değildir. Tarikat Allah a giden yol anlamında kullanılir.Kur'an zaten rehberimiz ama burda @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] in de dediği gibi ayetleri anlamak.ne kadar zikir çekmemiz lazim, hangi namazları da kilarsak daha dogru olur.ne eksik ne fazla bunu bize gösteren bir rehber olmalı.biz siradan insanlar olarak Kur'an ı tek başına anlayamıyoruz maalesef.birşeyi çok fazla yapmak da iyi değil.Zamanında yatılı Kur'an kursundayken hocam bana bir örnek vermisti.bilmedigin bir yere gitmek için otobuse, minibuse vs binersin şöfor seni goturur.Sen tek başına gitmek istedgnde yanliş yollara sapabilir, kaybolabilirsin.dogru yere gitmek için yolunuda uzatabilirsin.Ama ssni şöför en kestirmeden en dogru yoldan goturur..Bana bu çok mantiklı gelmişti sorularima cevap olmuştu.Umarim sana da olur @ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
kardeşim dogru söylemişsin illada tarikata girmek şart degil tabiki ben islamda iki türlü müslüman vardır biri normal müslüman biride mümin (özel vasıfları olan)olanlar onu anlatmak istedim dogru anlamak dogru yaşamak için tarikat şarttır yoksa tarikata girmeyen müslüman olamaz diye bişey yok mürşidine ne kadar baglanırsan okadar feyz alırsın ilerlersin yoksa tarikata giripte kalben baglanmadıkları için yamuk işler yapanlarda var bir kişi yapar bin kişinin üstüne kalır