Savcı sorar;
-Ben niye şeyh olamıyorum?
Şeyh Molla Ali(k.s);
-Ben niye savcı olamıyorum!?
Savcı;
-Ben hukuk okudum.Devlet beni savcı yaptı.
Şeyh Molla Ali;
-Ben de İslâm-i ilimler okudum.İmtahanı kazandım,beni de şeyh yaptılar.
Savcı;
-Peki yanınıza kimler geliyor ve gelenlere ne anlatıyorsunuz?
Şeyh Molla Ali;
-Benim yanıma her kesim insan gelir.Mesala siz de gelmişsiniz.Ve ben diyorum ki; Madem hepimiz Allah'ın kuluyuz,Allah u Teâlâ bizleri İslâm'la şereflendirmiş, bizler de bu şerefe layık olmaya çalışalım.Kul olduğumuzu unutmayalım,kibirlenmeyelim,büyüklenmeyelim dünyanın imtihan ve Allah-u Teâla'yı tanımak için büyük nimet yeri olduğunun idraki içinde olalım.İslâm bizleri kardeş yapmış,kardeş olalım.Günah ve haramlardan sakınalım.Ölüm hepimizin müşterek kullanacağı kapıdır.O kapıdan içeri girdiğimizde pişman olmayalım.Müjdelere mazhar olalım.O kapıdan iceri girdikten sonra pişmanlığın faydası olmaz.
Savcı bey işte size ve yanima gelenlere bunları söylüyorum.
Savcı biraz düşündükten sonra müsade ister yanından ayrılır.
Bir yıl sonra savcı Şeyh Ali-el Arınci hazretlerinin yanına gelir,edeple elini öptükten sonra,Şeyhim;
-Ben şeyhlere düşman biriydim.Sizi duyunca bir yıl önce yanınıza gelmiş ve sizi bu süre zarfında yakın takibe almıştım.Bu süre içinde sizin Kur'an ve Sünnet'te tam bir ittiba içinde olduğunuzu gördüm ve hiç bir yanlışınıza şahid olmadım.İnandım,şahid oldum siz gerçek şeyhsiniz.Benim tayinim çıktı.Duanızı almaya geldim,bana dua buyrun.
Şeyh Molla Ali; Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimiz böyle buyurmuş;
- Alimler hakkıyla Allah'tan korkarsa,idarecileri de Allah'tan korkar.Halkın iyi ve kötü olması bu iki zümrenin iyi ve kötü olmasına bağlıdır.Savcı her nerede olursan ol Allah 'tan kork.
Vefatının yıl dönümünde Şeyh Molla Ali El-Arınci hazretlerine Allah-u Teâlâ'dan rahmet diliyor ve kendi indin de makamını daha da A'li etmesini dua ve niyaz eyliyor,şükran ve minnetle yad ediyoruz.El-Fatiha