Dünyaya, Yahudiler de dâhil, hayat sahası temin eden millet Türk milletidir. Dünyanın hayat sahasını yok eden millet de Amerikan milletidir; onun için bu ikisi arasında insan tercih yapmak zorundadır. Dünyaya hayat sahası temin eden milletin bir ferdi mi olacaksın, yoksa dünyanın hayat sahasını ortadan kaldıran bir milletin ferdi mi olacaksın? Ama bugün işte başbakanın torunu da Amerika'da doğabiliyor. Türkiye'de başbakanlık mevkiini işgal eden zatın... Ama ben bir mimar karıkoca tanıdım. Şu an yüzlerini görsem tanımam, gençliğimde tanıdım. Bunlar sol görüşlü insanlardı ve ABD'de görev yapıyorlardı ve kadın hamile kaldığı zaman Amerika'da doğurmamak için uçağa atlayıp geldi, Türkiye'de çocuğunu doğurdu. Çünkü herkes biliyor Amerika'da doğurduğu zaman çocuğu otomatik olarak Amerikan vatandaşı olma hakkına sahip. Amerika'da doğmuş birine, Amerika, "Benim vatandaşım değilsin." diyemiyor. Yasalar böyle. Onun için anası babası Türk olan bir çocuk eğer Amerika'da doğmuşsa ve o dünyanın neresinde yetişmiş olursa olsun hukukî haklarını kullanacak yaşa geldiği zaman herhangi bir Amerikan elçiliğinin, konsolosluğunun kapısını çalar, "Beni memleketime götürün." der ve Amerika bunu yapmaya mecburdur. Amerikalı olmak var. Bu çok ballı bir şey. Bir de Türk olmak var, biliyorsunuz TÜRK OLMAK KOLAY DEĞİL. Bu bir kitabın başlığı biliyorsunuz...