Alıntı:
Gönülköşkü Nickli Üyeden Alıntı
Tarikat ehli değilim. İbadetlerimi samimiyetle yapmada gayret gösteriyorum.Tesbihlerden önce mutlaka ihlas -Fatiha sureleri -salavat ve istiğfar okuyup Hz. Peygamberden başlayarak tüm peygamberlere ümmetlerine alim evliya şehit ve salihlere vs.hediye ediyor öyle başlıyorum.Hâlâ devam etmekteyim.Çok güzel lütuf ve tecellilere kavuştum.Elhamdulillah.
|
lutuf diyebiliriz fakat tecelli biraz fazla olur çünkü ehli tarik olmayanda bu nispet kapalıdır bunun delilleri çoktur bunu ben değil Alimler söylüyor bu alimler rabbani alimlerdir. mesela örneğin bu tecelli seni senden alıp bütün mevudatı kendi vücud iklimde gösteriyor mu ve bu vücud iklimide bir hüküm sahibi misin yada orada bir kudret sahipliği verildi mi.... alemler bir katmanlar gibi sıralıdır en basiti bu tecellilere vasıl olurken kabe-i kevseyni tavaf gibi mi seyr ettin....elbette bu tecelliler sadece en başında ve makam olarak en düşüğü olanlarıdır.. şöyle diyelim bu isimin ve zikrin bereketi ile kendi idrakimin idrak edeceği kadarı ile sadece bu dünya içerisine ait bir rahmet ile müşerref oldum demek daha hoştur.......işte bu anlattığımız tecelli ve daha üst makamı olan tecelliler nefsi emmarede olmaz. ki bu nefsi emmare ancak kamil bir mürşid himmetiyle bir üst makama çıkar yoksa bu mümkün değil hiçte olmamıştır.. evet çok bereketini yaşamış olabilirsin bu çok güzel fakat daha da ötesi neden olmasın ki. insan bununla yetinmemeli bizzat zatullaha yönelmeli mülk aldatmaması lazım. yani mülkün sahibine kadar her vesileyi vesile yapmak lazım... Allah daim etsin devamını getirsin inşallah