Kafamızın içinde bir oda oluşturmak bedenimizle nazikçe merhabalaşmaktır. Ancak bedeninizin,
huzur içinde yaşayabilmek için kibar bir merhabadan daha fazlasına gereksinimi vardır. Topraklama
yapmak ve yerküre ile bağlantı kurmak bir sonraki adımdır.
İnsanlar yerküre ile çeşitli şekillerde bağlantı kurabilirler; temas ederek, yemek yiyerek, doğayla ya
da suyla yakınlaşarak, hayvanlara dokunarak ve sağlıklı cinsel ilişki kurarak. Ben bu işlemi, bedenin
içine girmek; şimdiki zamana ve yerküreye bağlanmak (topraklanmak) olarak tanımlıyorum. Bu
aslında çoğumuzun günlük hayatta doğal olarak yaptığı bir işlemdir.
Açlıktan başınızın döndüğü bir anda mükemmel bir yemek yiyip kendinizi tatmin olmuş hissetinizse,
kendinizi toprakladınız demektir. Çok yoğun bir çalışmadan sonra, sevdiğiniz, güvendiğiniz birinin
sırtınıza yaptığı masajla gevşediyseniz işte topraklandınız. Sizi şimdiki zamana geri getiren;
rahatlayıp mutlu olmanızı sağlayan her şey topraklamadır.
Topraklanmamış insanlar odaklanmakta zorluk çekerler, huzursuz ve stresli olurlar, çevrelerindeki
her şeyi kontrol etmeye çalışırlar. Doğal olarak topraklanmış kişiler ise, sade ve dengeli insanlardır,
bedenlerinde evlerindeymiş gibi huzur içinde yaşarlar. Topraklama, bedeni sakinleştirdiği; içinde
yaşanılacak sıcak ve huzurlu bir yer yarattığı için insanı dengeler. Başkalarını kontrol etmeye
çalışmak gereksizleşir çünkü topraklama bedenekendisini kontrol etme yolunu verir; beden, enerjiyi
ve duyguları serbest bırakmayı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kendisini an be an arındırmayı öğrenir. Deneyin ve görün.
İLK TOPRAKLAMA KORDONUNU YARATMAK
Kendinizi nasıl topraklayacaksınız? Sırtı dik bir sandalyeye kollarınızı ve bacaklarınızı çaprazlamadan
oturun. Ayak tabanlarınız düz olarak yere bassın. Yapabiliyorsanız kafanızın içindeki odaya girin. Sağ
elinizi karnınıza, kasık kemiğinin biraz üstüne; sol elinizi de tam kuyruk sokumunun bitimine koyun.
Yapabiliyorsanız gözlerinizi açık tutun ve leğen kemiğinizin içindeki bölümde her iki elinizin arasında
yuvarlak bir enerji merkezi olduğunu hayal edin. Çakra sistemini biliyorsanız bu merkezin sizin birinci
çakranız olduğunu da bileceksiniz (Altta şekli paylaştım). Bu merkez genellikle 7 ila 12 cm çapında bir disk olarak
resmedilir. Disk öne doğru bakar ve görülebilir renkli enerji içinde döner. Rengi kırmızı olmalıdır.