Merhabalar arkadaşlar sizlere bu konudaki 10 yılı aşkın süredir yaptığım ciddi araştırmalar ve gozlemlerim sonucu elde ettiğim tecrübelerimi aktaracağım. Öncelikle herkese tavsiye etmiyorum. Ileri donem böbrek ve karaciğer yetmezliği yasayanlarda sıkıntılara sebep olabiliyo. Aynı zamanda 3 yaşından küçüklerdede tavsiye etmiyorum. Bizim memleket insanının aklına bu bitkiler malesef sadece hasta olunca geliyo. Aslında bu şifalı bitkilerin hastalıkta değil asıl sağlıkta hasta olmamak için kullanılmaları gerekmektedir. Bu bitkinin faydaları buraya sığmayacak kadar çoktur. Onun için ben başlıca kullanim alanlarından bahsedeceğim. Özellikle kronik akciğer ve mide rahatsizliklarinda muazzam faydaları vardır. MS(multipl skleroz) hastalarindada çok güzel neticeler elde edilmektedir.
Kullanımı: 10 yaşından büyüklerde bir tatlı kaşığı ile kahvaltı sonrası tüketimi tavsiye edilir( çörek otu kavrulmamış ve öğütlememiş olmalıdır) ağızda iyice çiğnenmelidir. Acı olduğu için bal yada yoğurtla beraber tüketimlerini tavsiye ederim.
Yediğim yemekten içtiğim suya kadar tadsızım
Saçının telinden ayak parmaklarının ucuna kadar özledim seni..
|