Alıntı:
vera Nickli Üyeden Alıntı
Selamün aleyküm
Umarım kafamdaki soru işaretleri gider.
Hayatta herkesin belli başlı sıkıntıları imtihanları var. Kimisi aşk acısı çekiyor, kimisi boşanıyor, kimisi de geçim darlığı yaşıyor. Maddi manevi buhranlar yaşayanlar o kadar çok ki. Soluğu bir hocanın yanında alanlar var. Hemen bir sihir, büyü vefk vs. gibi uygulama yapıp o sıkıntıdan uzun ya da kısa vadede kurtuluyor ya da öyle zannediyor.
Şimdi sorum şu aslında; Saydığım bir çok sıkıntıdan büyü ve benzer uygulamalar ile kurtulan bir sürü insan var. Diyelim ki gerçekten zengin oldu yada sevdiği ile evlendi.
Bu Allah'ın bir ikramı mı yoksa kulun imtihanı mı ?
Büyü mutlu olmada etkili ise neden yasak ?
Havas veya vefk çalışmalarını aynı sınıfa koyabilir miyiz ?
Bu şekilde evlenen zengin olan kişi kendini kandırmış sayılmaz mı ?
Bütün bu uygulamalar Allah'ın sistemine aykırı değil mi ?
Tabi ki her daim Allah'a dua ediyoruz. Ama insanız işte hepimizin ihtirasları var nefsani ihtiyaçları var. Benimde bir sürü sıkıntım var. Şimdi ben hangi yola başvurayım ?
Allah razı olsun...
|
Tabiki dua etmek lazım.
Havas ve vefk konusunda bilgi sahibi değilim.
Yani yorum yapacak kadar derininde değilim.Zamanında bende bir şeyler yaptırdım ama tam olarak ne olduğunu bilmiyorum faydasını gordum ve görüyorum tabi bu rabbimin takdiri.Ayrıca büyü yapmak zaten kötü bir şey bunu bilmeyen yoktur.Ama büyü bozmak kötü olabileceğini sanmıyorum rabbim ilim sahibi insanlarla ve her seyden önemlisi Allah korkusu olan insanlarla karsilastirsin