Alıntı:
Taskesen072 Nickli Üyeden Alıntı
Bu hafta dinledim de fırsat buldukça dinleyeceğim yeni üye oldum zaten. Bilgilerinizden hergün daha çok fayda göreceğim inşallah. Birkaç ay esma çektim ya muriyd ya Fettah ya Kudüs bir de ya nur bir değişiklik göremeyince bıraktım doğru mu yaptım sizin fikriniz nedir. Bu konuda? Korunma içinde forumdan bakıyorum bir de yatmadan evvel ayet el kursi ihlas Felak nas okuyorum.
Bir de son olarak millet olarak hani kısa yoldan herşey olsun isteriz ya en kısa yoldan hani oluyor mu diye soruyordur yeni gelenlerin çoğu var mı öyle gerçekten kısa yoldan ruhani görmek yada Rüyaya gelmesini sağlamak? Teşekkürler
|
Ulvi ruhanilerle dost olma işi hayatini degistirmektir,En kisa yolu bu işin icazet degil Allahtan istemek ve nasip etmesidir.Ruhaniden meded umup ne yazikki duayi elden birakiyor bir cok kardesimiz.Geceli gunduzlu zikir cekip riyazet yapip bu konuda muvaffak olmak icin ya cok az yada hic dua etmiyor.Mesele Allahin nasip etmesi havas ilmi çalişmayla zor kazanilir cok tokat yenir o yolla.Allah nasip ederse birisinden el alinirsa,bir ilim kanalina girilirse nasip olur.Davet etmek ilim degildir.Ilmi cifirden tut tutsulere kadar bilmek ilimdir.Bazi davetler kasemler azametler bilerek yanlis verilir isin ehli olan duzelip uygular isin ehli olmayan okuduyla kalir..
Bir cok esmayla tasavvuf etmeyi dogru bulmuyorum tabi isin ehli olmadikca,okulda ayni anda sana 4 ders versek 4unden de gecebilirmisin ?
1 esmanin 5 fazileti yazilir aslinda 50 fazileti tecellisi vardir.Bu isin ehli olan bilir paylasmaz.
Ilk kuddus esmasi ile ruhaniyet ve bedenin temizlenmesi icin niyet edilir ebced degeri kadar zikredilir sonra 7 sefer subbuhun guddusun rabbune ve rabbul melaitekil verruh denilir buna bir muddet devam edilir.En onemlisi kalp temizlenir,eterik bedende gunahlarin birakmis oldugu kirler temizlenir.
Fettah esmasi fetihler nasip eder.Fetih suresinin 1. Ayeti ile birlikte 489 kere niyetiyle birlikte zikredilir..
99 esma icin metod farklidir ama siz a b c d köylerinden herkese bakiyorsunuz
tam istikamet 1 esmasa sabit kalin hayatiniza sokun azamet hazirlayin veya hazirlatin..
Ben ilk zamanlar davet meraklisiyken ruhanilerden ilim ogrenmek isterken Alim esmasi ile tanistim azamet kasem falan okumadim 40 gun sinirsizca zikrettim.40 gunun sonunda bende oyle ilginc haller zuhur etti ki cinmis periymis hikaye Cenabi Hakk in isimleri yeter dedim.Nefsim 1 esma tecellisi ile tatmin oldu yetti.Sonra dualarin bilinc ve şuurunu degistirdim baska kapilar acildi.Davet isini ehline birakmanizi dua ve 1 esmada tasavvuf etmenizi sinirsiz zikretmenizi tavsiye ederim.Hatta guclendirici 1 esma ile destekleyin sinirsiz 40 gun zikredin zikirden once niyet edin sonra davet konusu tekrar konusalim