Buhur genel olarak ruhanilerle alakalidir,özellikle okudugunuz bir vird yuksek sayilarda ise yine yuksek sayilarda okunan hersey icin guzel buhurlar yakilir.Ruhanilerin gidasi kokudur koku onlari celb eder.Zaten sizin zikriniz duaniz bile vucudunuz koku yayar siz fark etmezsiniz.
Amma size guzel geliyor diye her tutsuyu yakmayin.Yakarken besmele salavat ve niyetle yakin ulvi ruhanilerin celb olmasina suflilerin uzaklasmasina niyet ettim diye niyet edip yakin.
Öd agaci suflileri uzaklastirir ilk zamanlar yaktigimda kalbimde birseyin sevmedigini bilirdim
Miski amber kati olarak bulup gun icinde 3 4 kere derin derin koklayin hatta suya atilip icilebilir ama o konulara girmeyelim simdi..
Gunluk iyidir tutsulenebilir tutsu yapmadiginiz zamanda bile posetin agzi acik kalsin ortada 1 2 parca kalsin..
Namazda sonrasi duada degil,dua okumaya basladiginizda niyet edip yakin.Ev halkini rahatsiz edicek kadar cok olmasin.Ruhaniler sizin zikrinize niyetinize vucut beden kiyafet ortam temizligine bakarlar buhur yaktim diye dost olunacak diye bir durum yok..Gun icinde esans sürün besmele ile surekli esansli gezin evde buhur yakmaktan daha iyidir.Eve melekler bazi kosullardan dolayi girmeyebilir ama yolda yururken koklamaya gelirler
Ev icinde öd tutsusu yakarim ben bol bol sufliler sevmez hemde sunnettir