evrenin sırrı aşk ile başlar. aşk bazen 1 milyon yıl melek ibadetinden daha sabırdır
cünkü ALLAH ı anlatma aşkı cok farklıdır. 1 ay aç kal yemek yeme sana büyük bir acı verir . ama ALLAH ı anlatmak isteyip kimseye anlatamamak en büyük sabırdır. .
bazı kisilere bu aşk dogustan verilmistir . normal bir aşk deil . en ileri seviyesi
bircok ALLAH dostunda olan aşktanda ileri . daha ileri ALLAH dostlarını kastediyorum .
daha ileri ALLAH dostları atesini söndürmek icin gizlice birilerini bulur ALLAH ı anlatır . ateşine su serpmis olur . ama bu su söndürmek yerine atesi körüklendirir daha cok . icini öyle yakarki insan kül olur . yanar biter kül olur.
hic olur . adem olur . bu ates nefsi öldürür . nefsi öldüremessiniz ıslah edersiniz
ama bu ates nefside öldürür . sonra bakar benim canım meyve suyu cekti
ama nefsim ölü ben meyve suyu istiyorum . ama bakar ALLAH hic meyve suyu icmeyceksin diye emir verse anında bırakır. cünkü nefsi ölüdür .
diledigi gibi yer icebilir . nefsi ölüdür . istediginde yeme icmeyi bırakır . nefs ona birsey yapamaz ölüdür
bu sebebten ona evrenin sırrını bulma görevi verilir
bilim 3 kademeden olusur
1ci kademe milattan öncede vardı . bu kademede ismi azamı kendi kendinize cok rahat bulabilirsiniz .
2 ci kademe bilenenle bilinmeyini bulma . su anda yasadıgımız teknoloji
3ci kademe bilinmeyenle bilinmeyeni bulma . evrenin sırrı burdadır ama evrenin sırrı kendi icinde 2 kademedir . 1 ci kademesini kendi kendinize bulabilirsiniz . ama beyniniz iflas eder . kendinize kolay kolay gelemessiniz .
evrenin 2 ci kademeyi yaratılmıs hic kimse anlayamaz . bilemez
1 ci kademeyi bazı kisiler anlar ama bir elin parmaklarını gecmez yada daha az .
evrenin sırrını bulan kisi otomatikman yine ALLAH askını mıknatıs gibi ceker
ask ile evrenin sırrı birbirine baglıdır .
misal . agacın oldugu yerde yagmur olur
yagmurun oldugu yerde agac olur
umarım bizde bu sırrı cözenlerden oluruz . keske ögrenebilsek
EDİT . doguma tekrar gelelim . evrenin sırrını dogdugunuzda öğrenmisinizdir aslında
yagmurun oldugu yerde agac . agacın oldugu yerde yagmur olur