Salavat söylememiz, Allah c.c tarafından (el-Ahzâb 56)'da biz kullarına şu şekilde bildirilmiştir.
“Allâh ve melekleri Peygamber’e çokça salât ederler. Ey mü’minler! Siz de O’na çokça salât getirin ve tam bir teslimiyetle selâm verin.” (el-Ahzâb 56)
Peygamberimiz s.a.v'e salavat getirdiğimiz zaman ona karşı sorumluluklarımızı yerine getirmiş oluyormuyuz? Mesela oturup On bin tane salavat söylesek her şey tamam mıdır? Değildir! Biz neden salavat söylüyoruz? Neden selam gönderiyoruz? Peygamberimizi s.a.v sevdiğimiz için, ona bağlılığımızı ve saygımızı ifade, onu yüceltmek için değil mi?
Peki saygı, bağlılık sadece salavatı söylemekle yerine geldi mi? Hayır! Peygamberimizi s.a.v sevdiğimizi ve saygımızı onun sünnetlerine uyarak, yolundan giderek gösterebiliriz. Mesela her selavat getirdiğimizde bir sünnetini, bir tavsiyesini hatırlayıp yapsak işte o zaman söylediğimiz salavat yerini bulmuş olur.Efendim, sevgili Peygamberim s.a.v bak senin sünnetini yaptım, senin yolundayım, sana da selamımı gönderiyorum demiş oluruz.
.
|