hadim hüddam aynı şey kardeşim bi karışıklık yok ulviside hadim suflisid e hadim ,melek ibaresi el bunide geçer bir başka inanşıa göredede melekler vefklerle kopyalanır bunlar bu ilim öğreitlerinde var ,hoca büyücüde olsa havasçıda olsa ona hem sufli hem ulvi hadimler yardım edebilir hepsinin ayrı görevleri var yazdım neyini anlamadın anlamadım örnekte verdim ,berhetiyye görevlileri nedir mesela ? melekmi .beddenszi varlıkların bir çok ç.eşidi ve bunların bir kapasitesi vardır hepsi neticed eruhani varlık olarak isim alır ama bazılarının maddeye nufuz gücü vardır bazılarının yoktur bazılarını pis yerler esokarsın bazıları istesed e yapamaz ,naslki cinlerden bir ifrit tanımı vardır cinlerden bunun gibi bir çok tanımda vardır ,bazı hava skitaplarında derki falanca melek falanca zamanda hizmete girer o meleğin emrinde bilmekaç tane cin vardır vs gibi şiirsel anlatımlar vardır bunla ryerine gerçekten hadimi olan kişilere sormak yadda hadimi olan kişileri görmüşlere sormak daha güzel araştırma sonucu verir ,yoksa herkes ütopik sanki bir surenin hüddamını davet etmişte görülmüş gibi yazar durur kafan karışır herkesin karıştığı gibi yaopacak bişey yok nasip meselesi bunlar zamanla taşlar oturuyor .
|