Alıntı:
Celcelutiye Nickli Üyeden Alıntı
Ayeti hırz oku evde hergün,üzerinizde ki olayları açsaydınız biraz yorumlayıp birlikte sebep arayabilirdik doktora gittiğinizde bile hastayım tedavi et demezsiniz basım ağrıyor dersiniz o da sebeplerini bulur,dert ve bela nedir biraz daha açarsanız konuyu yardımcı olmaya çalışırız..
|
Bir kamu kurumunda işçi olarak çalışıyordum , doğum izni sonrası işten çıkarıldım hemde hiç sebep yokken, sebep olarak size ihtiyacımız kalmadı dediler. 4 aylık kızım ve 3 yaşında oğlum var, işim var diye çocuklara yardımcı teyze evde çalışıyor. Ramazan ve bayram dolayısıyla ona da söyleyemedim gerçek çok ihtiyacı olan ve okuması yazması olmadığı için kolay iş bulamayacak . İle bakıyorum ama ülkenin durumu malum, şimdi sil baştan KPSS, ALES , YDS çalışıyorum. Yüksek lisans yapıyordum, hoca seni alayım araştıra görevlisi olursun üzülme Dedi ama o gün Sınavların geçerlilik süresi değişti. Eşimin işleri de kötü gidiyor, neye elini atsa hep bir sorun bir terslik. Her sene iş yaptığı kamu kuruluşu , bu sene paramız yok diyerek yapmak istemedi . Başka iş yapmaya çalıştı yine hep olumsuz cevaplar . Kenarda köşede paramız da yok , kredi çekme olayına zaten çok karşıyız ki bu yüzden evimiz kira. Allah a şükür sağlığımız yerinde. İşler den dolayı eşimin babası ile arası bozuldu . Hatalıyız biliyorum Allah a şükür etmedik namazı bıraktık. Allah affetsin bizi . Şimdi her gün namazımıza özen gösterip dua ediyoruz. Her gün Fetih, Yasin, Rahman, Vakıa ve salavat okumaya özen gösteriyorum. Açıkçası her gün aynı şekilde okuduğum için vird olur mu bana musallat olmasınlar diye de korkuyorum. Nazar mı var büyü mü var bilemedik. Kimseye kötülüğümüz olmamıştır , zekat ve sadakaya özen gösteririz. Herkese yardımcı da olmaya çalışırız, hiç öyle kibirli kendini beğenmişlik de yapmadık ama eşim işten her gün kötü bir haberle geliyor . Eskiden ummadık yerden iş çıkar , evimizin bereketi olurdu. Acaba ben de mi birşey var demeye başladı . Onun için de üzülüyorum. Dolandırıcı , paragöz hocalarla da işim olmaz . Bu iş maneviyat ister. Hoca dese ki 20 fakir yedir giydir , ya da kurban kes felan anlarım ama etraftakiler para istiyor bu işler para ile mi olur kendi duamı kendim yaparım diyorum. Rabbim sevdiği kulun sabrını imtihan eder diyerek şükrediyorum . Cevap verdiğiniz Allah razı olsun .