Alıntı:
ebruss54 Nickli Üyeden Alıntı
ben bu ilimi öğrenmek istiyorm kendim için bişeyler denemek ve çevreme yardımcı olmak için nasıl öğrenirim
|
inanın ben de bu ilmi bilmiyorum. sadece gözlemlerime dayanarak yazmıştım (7 gün veya 41 gün durumunu) sitedeki havas dersi olarak başlıklar ve onlarda da bilgiler sunulmuş. ama onlarla öğrenilmez sadece havas ilminin ne ile uğraştığı hakkında bilgi sahibi olunabilir.
ama bu ilim ile ilgili birşeyler yapabilmek istiyorsanız, bence sitedeki bu işe gönül vermiş yada uzmanlaşmış üyelerle iletişime geçebilirsiniz. mesela isimleri yeşil renk de olan üyeler ile iletişime geçebilirsiniz.
benim nacizane görüşümü sorarsanız, (ben öyle yapıyorum) havas ilminden kendinize yetecek kadar faydalanın derim ben. mesela bende öyle yapıyorum.
örneğin, surelerin veya esmaül hüsnanın belirli sayıda okumaları. başta koruma yaparak okunabilir bence (yani ben öyle yapıyorum). yani kısaca işin içine buhur, kağıt, mürekkep üçlüsü girmeyen uygulamalardan bize uygun uygulamalar var.
vefk ve tılsım konusuna gelince, yani kağıt,buhur,mürekkeğ üçlüsü. işte bu konu ciddi uzmanlık ve cesaret istiyor. mesela ben ilk başta bu işi çok hafife almıştım. "ne var ki kağıda safranla ayzıp geçiyorsun" gibi sığ bir düşünceye kapılmıştım. ve gittim sııfır rapido takımlar (pahalı teknik çizim kalemleri), en az 3-4 şişe safran mürekkep, şamua kağıtlar, aydınger kağıtlar, parşömne kağıtlar v.s. aldım. ciddi sayılabilecek de bir para ödedim.
ama bu siteyi bulup, içerikleri okuyunca bunun bu kadar basit olmadığını öğrendim. hele de işin yazma olayından sonraki buhur, ruhani görevlendirme, azimet vs. işlerini öğrenince şaşkınlığım ve korkum daha da tavan yaptı.
işin aslı hayal kırıklığına uğramıştım. çünkü bu dünyada hiçbir istediğini başaramamış bir insan olarak bunu başarıp mutlu olur kendime yeterim diye düşünmüştüm ama olmadı.
ben de o günden sonra yine safranla, vefk çiziyorum. ve ya sureleri yazıyorum ama hobi gibi. yani arapça yazı yazmak hoşuma gidiyor ve el becerim gelişiyor.