Herkese iyi geceler.
Ben gerek sitede gerek havas ilminde çok yeniyim. Daha doğrusu önceleri telefona bir program indirip, onun belirttiği saate göre okuma felan yapıyordum. Ama bu sitedeki vefkleri safranla yazma durumu, tılsımlar v.s. işin içine girince ister istemez bu ilimle ilgili işler de daha dikkat etmeye başladım.
Yine eksiklerim var elbet. Rabbim zamanla düzeltmemi nasip etsin. Ancak bir konu var ki o hep kafamı karıştırıyor
Gün meselesi. Şöyle özetlemek gerekirse :
örneğin "xxxxxxxxx olamsını arzularsan şu vekfi perşembe gecesi yyyy gezegen saatinde yaz"
şimdi burada kasıt perşembe gecesi. normal çarşamba günü gecesi mi yoksa normal perşembe günü gecesi mi?
ben bu konuyu, tam emin olmamadığım için islami gün esas alınır diye okumuştum. yani bir gün akşam ezani ile başlar ve akşam ezanı ile biter. önce günün akşamı sonrada gündüzü yaşanır. Ben böyle görmüştüm ve okuduğum zikirlerde buna dikkat etmiştim.
ama havas konusunda böyle bilgili insanların olduğu bir sitede, bu konuyu sorup iyice emin olmanın uygun olacağını düşündüm ve sormak istedim.
şimdiden teşekkürler.