Ilim isteme duasi googleye yaz cikar.Peygamberimizin (S.a.v.) bir duası vardı onu okumuştum zamanında bir ilim nasip oldu.Hic beklemediğim bi şekilde beklenilmeyen bi şekilde nasip oldu.Siz hacet namazı kilin Allah'ım bana katından ilim nasip eyle diye dua edin.Benim deneyimledigim bu 1 gece veya 1 hafta 1 ayda olmuyor.Eger duanız kabul olursa ilk önce hayatınızdaki haramlar bir bir hayatınızdan çıkıyor,ahlâkınız düzeliyor daha sonra nasip oluyor.En büyük ilim bana kalırsa Marifetullah tir.Allahi bilmektir tanımaktır.Bu acizin size tavsiyesi Beraat kandilinde oruç tutun ve gecesinde 2 rekat tövbe namazı kilin temizlenin, 2 rekat şükür namazı kilin farkında olup olmadığınız bütün nimetlerin şükrünü eda edin.hacet namazı kilin.. Esmanül Husna ile dua edin,Ismi rahman,miftahul cennet,Ismi azam dualarıyla dua edin daha sonra kendinize yavaş yavaş çeki düzen verin inşaAllah bir ilim nasip olur.Bu sıralarda şeytan sizle çok uğraşır unutmayın ama hiç bir fiili etkisi olmaz..
Unutmayın kuran okumak,yazmak bile ilimdir ve herşey yavaş yavaş olur.Namaz kilmayi bilmedigim zamanlardan imamlik yaptigim zamana kadar seneler gecmedi aylar gecmisti..Allahin emir ve yasaklarına uyun zamanı geldiğinde öğretilir.. He unutmadan bide bu sırada bazı sınavlara tabi olucaksiniz inşallah hepsini kolaylıkla geçersiniz.En basiti siz ilim istediğinizde Cenabı Hakk sizi dener.Benim kapımda benden ilim mi istiyor yoksa gösteriş peşinde mi ? 3 gün mü durucak bu kapida yoksa 3 ay mi ? Yoksa ölene kadar mi ? Ilmin şehri olan Peygamber Efendimize(S.a.v.) muhabbeti var mı kalpten seviyor mu günlük salavatlari,tesbihatlari var mı? Sadece farzlara uyup devlet memuru gibi yaşayıp alim olmayı beklemek yanlış Allahi aklımız aldığı düzeyde tanımamız lazım.Bos bütün dakikalarında tefekkür yap eline elma al onu incele bir gün bitkileri incele Cenabı Hakkin ilmini tefekkür et.Tefekkürde büyük bir sır vardır.Bir zaman sonra istemeden değişeceksin.
Bu arada mürşidi kamilinizi bulun..O gönlünüzün hangi kapıya ait olduğunu bulun forumda bununla ilgili konularda mevcut.Gavsi Azam Abdülkadir Geylani (k.s.) Futuhul Gayb isimli kitabı okuyun bu kitap ona yazdırılmıştır onun kelimeleri ve lisanı değildir.Size çok şey katar.Bu sırada nefsinize çeki düzen vermek için onun sohbetlerinin kitabını alıp 50 lira gibi bi ücrete aldım bu kitabıda kendinize yol arkadaşı edinin.Hangi tarikat olursa olsun Abdülkadir Geylani hala görevinin başında ve insanlarin-cinlerin seyididir.Nefse agir geliyor sohbetlerinin olduğu kitap ama eğer bir makam ve ilim istiyorsan bizden öncesi müceddid lerin kitaplarını okumani tavsiye ederim bana çok şey katti..Daha yazicam çok şey varda bu bi giriş yolu sadece..Saygilarimla