Hergün dua okursanız istemediğiniz bir durumla karşılaşmazsınız.Ben ibadetle meşgul olduğumdan beri bırakın canımın yanmasını istemediğim bir durumla karşılaşmadım.100'er 100'er farklı tesbihler 1000'e tamamlamaya çalışıyorum.Sanki hissediyorum ki Allah benim yanımda,benim işlerimde ve benim destekcim.Siz müslümanlığı yaşamaya başlayın yolunuzda ayağınıza çarpıcak büyük taşlar çekilir.Bazen küçük taşlar çekilmez takılıp düşersin veya canın acır ama sınavdır bu da.
Cinler maddeye tesir edebilir ama bir insanı alıp yerden yere vuramazlar.Gece uykuda zıplatır ama uyanıkken yapabilecekleri tek şey halisilasyondur.Müslümanlığa aykırı bir yaşayış ve Müslümanlara eziyet eden birisi ise bu onların kanununda Allah namına Cihat etmek diye geçer.Allah izin verirse o kişinin kemiklerini bile kırabilirler.
Ama diğer her türlüsü zaten kanunlarına aykırıdır.Siz kendi hayatınızı bütün işinizi gücünüzü bırakıp bir kişiyi korumak istermisiniz ? Kendiniz gibi birisini mesela ? Cinler , ruhaniler , ifritler , hadimler neden istesin ?
Sizin bir cini veya melaikeyi eğitmeniz gibi birşey söz konusu değildir.Peygamberimizin (S.a.v.) 63 yaşında vefat ettiğini düşünürsek bir insan ömrü bu kadardır.
Cinlerin-İfritlerin 500-2000 sene yaşayabildiği farz edelim.Siz 63 senelik ömrünüzde sizden 25 kat daha fazla yaşayan bir varlığa ne öğretebilirsiniz ? Sen googleye birşey arayana kadar dünyanın etrafını dolaşabilen bir varlığa ne öğretebilirsin ? Cinler kabul etsenizde etmesenizde ilimde %99.9'umuzdan daha ileridedir.Bu varlıklara birşey katamazsınız.Cinlerin insanlarla iletişime geçmesi haram kılınmıştır.Müslüman olduğunu iddia eden cin bile ilmel yakin bilmeden iletişime geçilmemelidir.Kafirleri ise sizi imandan çıkartmak için hayatını adamıştır bırakın sizi korumayı,intaar etsenizde bir rütbe daha atlasa diye hep bekler.
Eğer başınıza bir olay gelirse Cenabı Hakk'a sığınılır.Hırsızlık mı oldu gidenin geri dönmesi için bazı esma tertipleri yapılır ve hacet namazı kılınır.Birisi canınızı yaktıysa sebepsiz yere, kahhar esması zikredilir gününü ve adedini vermiyorum.Ya Rabbi haksız yere başıma bu geldi sen intikamımı Kahhar esman ile al denilir..
Ama doğrusu bunun bir sınav dünyası olduğunu bilmek başımıza her gelen olaya şükretmek,karşınızdaki kişiyi af etmek (Allah affedenleri sever) veya hesabı mahkeme-i kübraya bırakmak daha doğrudur.Zaten 1 sefer hakkım helal olması dediğinizde o mesele Mahkeme-i Kübraya kadar bekler ta ki O gün gelene kadar.
Siz en az haftada 1 kere Cevşen-ül Kebir okuyun.Gerisini Allah'a bırakalım.Size gerçek manada yardım edicek cinlerle iletişime geçmek zordur,Melaikelerle iletişime geçmek çoooook daha zordur.Sütten çıkmış ak kaşık olmak lazım.Bizim yaratılma hakikatımızın içine ne cin var ne melek var ne muska ne davet var.Tek olayımız kulluk etmek , İlk doğduğumuz andan ta ruhumuz kabz edilene kadar arada geçen bütün zamanlarda şükür etmek..Bizim olayımız bu bunu kavrayalım.
İlim isteyene veririm diyor Cenabı Hakk.Siz duanıza bana katından bir ilim nasip eyle Ya Rabbi diye dua edin.Fıtratınıza uygun bir ilim zamanı geldiğinde öğretilir size.
.