Bende bu konuyla ilgili bazen tereddütte kalıyorum.İşin alimi olan insanların bazı uygulamaları oluyor ve yakma yada gömme rüzgara asma suya atma yazdıgınız gibi mum la ilgili uygulamaları içinde barındırıyor.Birde düğümlere üfürmek tabiri ( ki o tabirden kasıt acaba ayetlerlemi yoksa seytana adanmıs kelimlermi kastediliyor tefsir olara bilmeyince burası muamma ).Sonuç olarak aradaki ince çizgi çok hassas gibi görünüyor.Çok faydalı bilgiler olmuş Allah razı olsun.Ama yinede göz boyama kısmı olmasada uygulamaların büyü içeriğindeki şeylerle olmasa da yakma ve gömme tarzı işlemleri içeriyor olması sanırım kafa karıştırıyor.İşin açığı bunda net bir bilgide yok gibi.Araştırmalarımda hep ihtilaflı bilgiler mevcut.Peygamber Efendimize de büyü yapılmıştır.Ve sıkıntısını çekmiştir.Allah istemeden büyüde tutmaz sonuçta.Ama büyü yapıldığı bilinipte herşey Allah tan deyip hiçbirşey yapmamak ta akıl karı gibi gözükmüyor.Bu çizgiyi net anlatan bilgi varmı ben bunu merak ediyorum.Örneğin dua ve ayetlerle mum yakmak büyümü değilmi.Ayet dediğimi hatırlatmak isterim.
|