AYET'EL KÜRSİ'Yİ OKUYANIN KALP GÖZÜ AÇILIR
Şeyhül Ekber, Arifi Billah, Muhiddin Arabi(k.s) Ayet'el Kürsi'nin esrarı hakkında şöyle buyurmuşlardır:
''Her kim Ayet'el Kürsi'yi gece ve gündüz içerisinde bin defa okur ve buna kırk gün devam ederse (ara vermeden), Allah'a yemin ederim, Allah'a yemin ederim; büyük olan Allah'a yemin ederim, Kerim olan Resulüne yemin ederim ki, o kimsenin ruhaniyeti inkişaf edip kalp gözü açılır, melekler o kimseyi ziyaret etmeye gelirler, o kimsenin her muradı hasıl olur.''
(Rahmetullah-i Aleyh) H.Osman Ef. Hz. hayatta iken bazı kimselere bu evradı vermişlerdir.Hakikaten halisane okuyanların kalp gözleri açılmıştır.Ben kendilerine dedim ki, ''bununla kalp gözü açılır mı?'' Cevaben Hoca Ef. Hz.: ''Muhiddin Arabi yalan söylermi? İşte bunu da o söylüyor'' demişlerdi, nihayet aynı ibareyi buraya yazdım.
Ayet'el Kürsi'nin esrarı hakkında bazı veli ve alimlerin sözleri şöyledir:
Muhiddin Arabi, Sadüdini Teftezani, İmam-ı Buni (k.s)demişlerdir ki: ''Bir kimse Ayet'el Kürsi'yi harflerinin adedi kadar(170) defa, yahud Mürsellerin(Salavatüllahi aleyhim) adedi kadar(313) defa okursa, o kişiye göklerde ve yerdeki mahlukatın cümlesi itaat edip her şeyden muhafaza ederler.Düşmanları ne eli ve ne de dili ile hiç bir zarar ve zşyan veremezler'' buyurmuşlardır.
Esrar-ı Müfide kitabından alınmıştır:
Bir kimse her gün Ayet'el Kürsi'yi onsekiz(18) defa okursa, Allah(C.C), o kulunun kalbini tevhid nuruyla ihya eder.Kalbini ledünni ve hikmet ile doldurur.Rızkına bolluk verir.Kadrini ali kılar.Mehabetinden herkes korkar.