27.02.18, 08:22
|
Üye
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 6 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
Adalet Nickli Üyeden Alıntı
1- İsimlerin evveline bakarak bakım yapmak. Bu eski bir bakım usulüdür. Daha ziyade Hindistan tarafında uygulanır. Bir insanın ismi hangi harfle başlıyorsa ona göre hastalıklar ve tedavileri tesbit edilmiştir.
2- Hüddam ile bakım: bu sadece hüddamı olanlara mahsusdur. Ve bakımda en etkili yollardandır.
3- Davet ile bakım: cinleri görme kabiliyeti olan kişi suya, tırnağa, aynaya, avuca vb şeylere bakar. Eğer kendisi yapabiliyorsa kendisi, yapamıyorsa bilen bir hoca ilgili davetnameyi okur. Davet edilen cin gelir ve gerekli sorular sorulup cevaplar alınır. Bu tür davetlerde bazı kere davet edilen cin gelmeden etrafta bulunan cinler hemen oraya gelir ve kendilerini davet edilen cin gibi tanıtır. Yanlış bilgiler verir. Orda bulunanlara zarar verebilirler. Bazende tercüman olan kişi yada hocaya musallat olan cinler o davetlere gelirler. Zaten tercümanların çoğu hasta olan cin musallat olmuş hatta cinlerle evli olan kişilerdir. Genellikle gelen cinler süfli yada sıradan cinlerdir.Yani pek sağlıklı bir yöntem değildir.
4- Hastalıkların belirtileri tesbit edilir. Hasta şikayetini söyler ve şikayete göre hastalığı belirlenip tedavisi uygulanır.
5- En etkili bakım yöntemi firaset yoluyla bakımdır. Bunun ehlini bulmak zordur. Bunlar havas alimi değil havassın bizzat kendileridir. Bunlar allahın veli kullarıdır. Ehli takva olan ve manevi mertebelere ulaşmış gönül gözü açık olan insanlar bir bakışta teşhis ve tedavi ederler. Tedavi maksadıyla o insanlara gidildiği zaman onların huzuruna varmadan büyü çözülmüş, nazarın etkisi ortadan kalkmış, cinler uzaklaşmış olurlar. Evliliğinin ilk aylarında bağlı kalmış, hoca hoca gezdiği halde çare bulamamış birisine gönül ehli birinden yardım talep etmesini tavsiye ettim. Oraya vardığı zaman daha bi şey söylemeden o gönül ehli kişi “kale musa ma ci’tüm bihi-ssihru. İnnallahe se yubtıluh. İnnallahe la yuslıhu amelel müfsidiyn” ayetini okumuş. “O anda bağlılıktan kurtulduğumu hissettim ve hiçbir şey söylemeden ordan ayrıldım. İyileştim” dedi.
6- Resimle bakım. Uzakta olan bir kimsenin resmi istenir ve resim üzerinde kişinin karakteristik yönleri, varsa cin tasallutu, büyü, nazar vs. anlaşılmaya çalışılır. Çok kesin sonuçlar vermemekle beraber iyi bir bakım yöntemi olarak kabul edilebilir
|
Bu konuda biraz tezatlık var gibi.3.madde de Cinler ile bakım bahsedilmiş ama davet ile gelen cinlerin sufli yada sıradan olduğu için sağlıksız denilmiş.
6.madde de ise fotograf ile uzak bakım bahsedilmiş.
Sonuçta her 2 madde de cin yardımı ile yapılır.her ikisinde de davet vardır. Halbuki fotoğraf ile uzaktan bakım aslında daha sağlıksız. Cinler yapıları bakımından bildiğim kadarı ile yalan söylemeye meyilli ve uzaktan doğru haber getireceğide şahibeli tartışılır ..
|