@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bugün Türkiye saati ile 13:50 _19:08 arasında
UNUTMAYALIM İNŞAALLAH!!!
Husuf Namazı
Ay Tutulduğu zaman,Müslümanların evlerinde teker teker,iki veya dört rekat ya da daha fazla namaz kılmaları menduptur.
"Şüphesiz güneş ve ay, Allâh'ın âyetlerinden iki âyettir. Herhangi bir kimsenin ölümü veya dünyaya gelmesi yüzünden tutulmazlar. Siz onların tutulduğunu gördüğünüz zaman, tutulma sona erinceye kadar namaz kılınız ve dua ediniz" (Buhârî, Küsûf, 1,3,8,13,15,17; Müslim, Kusûf, 1
Şüphesiz güneş ve ay Allah'ın mucizelerinden bir mucizedir. Bir kimsenin ölümü veya dünyaya gelmesi yüzünden tutulmazlar. Bunu görünce Allah'a dua edin, namaz kılın ve sadaka verin. Şüphesiz şu makamımda size söz verilen her şeyi gördüm. Beni öne geçer gördüğünüzde ben de kendimi Cennet'ten bir salkım almayı arzu eder görüyordum. Beni biraz geri çekilirken gördüğünüzde ben Cehennem'in bir kısmının diğer tarafını yediğini görüyordum " (Müslim, Kusuf, 3901; Mâlik, Muvatta
Güneş ve ay tutulması hallerinde Allahu Teala’yı çokça zikretmek ve O’na çokça dua etmek sünnettir.
Namaz kılmak da böyledir.
Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellemEfendimiz buyurdu ki:
***Güneş ve ay,Allah’ın kudretini gösteren ayetlerden iki ayettir.Birinin ölümü veya doğumu için tutulmazlar.Bunların tutulduğunu gördüğünü zaman Allahu Teâla’ya dua ediniz,tekbir getiriniz ve sadaka veriniz.
Bazı rivayetlerde de sadece”Bunu gördüğünüz zaman Allah Azze ve Celle’yi zikrediniz.”denilmiştir.
Abdurraman b. Semure(r.a)dedi ki:
***“Güneş tutulmuştu.Allah Rasûlü’ne geldim.Kendisi namazdaydı.Ellerini kaldırarak güneş açılıncaya kadar tesbih,tehlil,tekbir,hamd ve dua etti.Güneş açılınca iki sure okuyarak iki rekat namaz kıldı.”
Tesbih:Sübhânallah
Tehlil:Lâ ilâhe illallah
Tekbir:Allahu Ekber
Hamd:Elhamdülillah
bende böyle bişey okudum
yazını görünce paylaşmak istedim