SARA HASTALIĞI ...
Peygamber Efedimiz (s.a.v.)’e bir gün hanım bir sahabe annemiz gelip çocuğunun sara nöbetine tutulduğunu, bunun için kendisine dua etmesini istedi. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’de ona aşağıdaki Sureleri okumasını tavsiye buyurmuştur.
Sara nöbeti tutmuş hastanın başında 21 kere Âyetü'l-Kürsî okunursa inşâallah şifâ bulur.İSRA Suresi 82. ayeti.Mü’minun Suresi 115. ayeti: (118. âyet dâhil) Edilebilir.
(Abdullah bin Mes’ud (r.anh) sara ve kendini cin tutan bir kimsenin kulağına bu ayetleri okudu. Hasta hemen toparlanıp kendine geldi. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “onun kulağına ne okudun” dedi.
İbn Mes’ud: “E fe hasibtüm ennemâ halâknâküm…” ayetlerini okudum dedi. (Mü’minun Suresi 115. ayeti)
Resul-i Ekrem (s.a.v.) efendimiz: “Eğer bir kimse bu ayetleri tam bir iman ve sadakatle bir dağa okursa, dağ harekete gelirdi.”) buyurdu.
SARALIYI AYITMAK
Temiz bir suya, Fatiha, Ayetel kursi,Cin suresi ilk 5 ayeti(Rahaka'ya kadar) okursun saralı kişinin yüzünü bu suyu serpersen saralı ayılır.
Bazı alimler rivayet ediyorki; Bir saraya tutulan bir kişinin sağ kulağına ezan sol kulağına kamet okunursa saralı ayılır denmiştir.
SARA HASTASINDA CİN ÇIKARMAK:
Bazı alimlere göre kime cin musallat olursa şöyle desin Saffat suresinin başından onuncu (10.) ayet olan "sakib"e kadar okursa cin o kişiden çıkıp gider.
Bazı alimler şöyle demiştir; Saralı bir hastanın sağ kulağına yedi(7) kere ezan bir (1) kere Fatiha ve bir (1) kerede Muavvezeteyn sureleri okursan arız olan cin sanki ateşteymiş gibi yanar.
Kul e raeytüm ma enzelellahü leküm mir rizkın fe cealtüm minhü haramev ve halala kul allahü ezine leküm em alellahi tefterun..(Yûnus Suresi 59)
Bunu yazarsanız saralı kişi bir tanesini üzerinde taşır diğerinide suyunu içerse, üzerindeki sar'a ve Ümmi subyan illeti allah (c.c)'ın izniyle gider.
Bu nevi şeyhul fatih el esbeti tarafından söylenmi olup salih ve mücerrebdir. Rabbim şifa versin..
NOT:::::::
Bu meselelerde tıbbın yetişemediği bir sonuç alınamadığı yerlerde, uygulanmasında fayda görüldüğü icin paylaşılmaktadır. Her epilepsi hastası cin veya ümmü sübyan hastası değildir. Bu olaylarda lütfen ilk önce hastanede muane olduktan sonra sonuç alınmazsa bu konulara allahın izniyle fayda vericektir.
|