101-*İşte o ülkeler ki, sana onların haberlerinden bir kısmını anlatıyoruz Andolsun ki, peygamberleri onlara apaçık deliller (mucizeler) getirmişlerdi. Fakat önceden yalanladıkları gerçeklere iman edecek değillerdi. İşte o kâfirlerin kalplerini Allah böyle mühürler.102-*Onların çoğunda, sözde durma (diye bir şey) bulamadık. Gerçek şu ki, onların çoğunu yoldan çıkmış bulduk.103- Sonra onların arkasından Musa'yı mucizelerimizle Firavun'a ve topluluğuna gönderdik. Tuttular o mucizeleri inkâr ettiler. Ettiler de bak, o bozguncuların âkıbetleri nasıl oldu!104-*Musa: "Ey Firavun! Bil ki ben âlemlerin Rabbi tarafından gönderilmiş bir peygamberim." dedi.105- Allah'a karşı ilk görevim, hak olandan başka bir şey söylemememdir. Gerçekten ben size Rabbinizden bir mucize getirdim, artık İsrailoğullarını benimle gönder.106-*Firavun: "Eğer bir mucize getirdiysen ve eğer doğru söyleyenlerden isen onu göster" dedi.107-*Bunun üzerine Musa, asâsını yere bırakıverdi, o da birdenbire kocaman bir ejderha kesiliverdi.108-*Ve Musa elini koynundan çıkarıverdi, eli bembeyaz olmuş, bakanların gözünü kamaştırıyordu.109-*Firavun'un kavminden ileri gelenler, "Muhakkak bu çok bilgili bir sihirbazdır." dediler.110-*O, sizi yurdunuzdan çıkarmak istiyor. (Firavun): "O halde siz ne diyorsunuz?" dedi.111-*Onlar da "onu ve kardeşini beklet, şehirlere de toplayıcılar gönder." dediler.112-*"Bütün bilgiç sihirbazları sana getirsinler."113-*O sihirbazlar Firavun'a geldiler: "Galip gelirsek bize muhakkak mükâfat var değil mi?" dediler.114-*"Evet" dedi (Firavun), "Üstelik o zaman benim yakınlarımdan olacaksınız."115-*Sihirbazlar, Musa'ya: "Ey Musa! Önce sen mi hünerini ortaya koyacaksın, yoksa biz mi?" dediler.116-*Musa, "Siz atın" dedi. Atacaklarını atınca herkesin gözünü büyülediler ve onları dehşete düşürdüler. Doğrusu büyük bir sihir gösterdiler.117-*Biz de Musa'ya "Sen de asânı bırakıver." diye vahyettik. Birdenbire asâ, onların bütün uydurduklarını yakalayıp yutuverdi.118-*Artık hakikat ortaya çıkmış ve onların bütün yaptıkları boşa gitmişti.119-*Orada mağlup olmuş ve küçük düşmüşlerdi.120-*Sihirbazlar hep birden secdeye kapandılar.121-*"Âlemlerin Rabbine iman ettik." dediler.122-*"Musa'nın ve Harun'un Rabbine."123-*Firavun: "Ben size izin vermeden iman ettiniz ha!" dedi. "Şüphesiz bu bir hiledir, siz bunu şehirde kurmuşsunuz, yerli halkı oradan çıkarmak istiyorsunuz, sonra anlayacaksınız!"
Araf Sûresi /101-123 burada tılsıma dair bir ayet yok sadece büyüye karşı ve sihre karşı ispirtizm karşı bir ayetler vardır...
6-*Dediler ki: "Ey kendisine Kur'ân indirilen (Muhammed)! Sen mutlaka bir mecnunsun."7-*"Eğer peygamberlik davanda doğru kimselerdensen, bize melekleri getirmeliydin."8-*Biz o melekleri ancak, hak ile indiririz. Ve indirildikleri vakit de onlara (kâfirlere) hiç mühlet verilmez.9-*Hiç şüphe yok ki, Kur'ân'ı biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız.10-*Andolsun, senden önceki milletler arasında da peygamberler gönderdik.11-*Onlara hiçbir peygamber gelmiyordu ki onunla alay etmiş olmasınlar.12-*Biz o küfrü suçluların kalbine işte böyle sokarız.13-*Kur'âna iman etmezler, halbuki öncekilerin sünneti (inanmadıkları için başlarına gelenler) gelip geçmiştir.14-*Onlara gökten bir kapı açsak da oradan yukarı çıksalar,15-*"Gözlerimiz perdelendi, daha doğrusu bize büyü yapılmıştır" derler.16-*Andolsun biz, gökte birtakım burçlar yarattık ve bakanlar için onu süsledik.17-*Ve göğü taşlanan bütün şeytanlardan koruduk.18-*Ancak kulak hırsızlığı eden şeytan hariç, onu apaçık bir alev sütunu takip eder.19-*Yeryüzünü düzgün bir şekilde yarattık ve oraya sabit dağlar yerleştirdik. Orada hikmetle ölçülmüş her şeyden bitkiler bitirdik.20-*Orada hem sizin için, hem de sizin rızıklarını veremediğiniz kimseler için geçim yollarını yarattık.21-*Her şeyin hazineleri yalnız bizim yanımızdadır. Fakat biz, onu ancak ihtiyaca göre, belli ölçülerde veririz.22-*Biz rüzgarları aşılayıcı olarak gönderdik ve gökten bir su indirip sizi onunla suladık. O suyu hazinelerde tutan da siz değilsiniz.23-*Elbette biz diriltiriz ve biz öldürürüz! Ve hepsinin varisleri de biziz.24-*Andolsun ki biz, içinizden İslâm'da öne geçmek isteyenleri de biliriz, geri kalmak isteyenleri de biliriz.*25-*Şüphesiz Rabbin O'dur ki, onları kıyamet gününde hesaba çekmek için toplayacaktır. O, hikmet sahibidir, bilendir.26-*Andolsun ki biz insanı kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan yarattık.27-*Cinleri de daha önce insan vücudunun gözeneklerinden geçebilen güçlü bir ateşten yarattık.28-*Ey Peygamber! Rabbinin meleklere şöyle dediğini hatırla: "Ben, kuru balçıktan, şekil verilmiş kokuşmuş çamurdan bir insan yaratacağım."29-*Ben, onun yaratılışını tamamladığım ve ona ruhumdan üflediğim zaman, siz hemen onun için secdeye kapanın."30-*Bunun üzerine meleklerin hepsi toptan secde ettiler.31-*Yalnız İblis hariç. O secde edenlerle beraber olmaktan çekinmişti.32-*Allah buyurdu ki: "Ey İblis! Ne oluyor sana da, secde edenlerle beraber olmuyorsun?"33-*İblis şöyle dedi: "Kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan yarattığın bir insana secde edemezdim."34-*Allah şöyle buyurdu: "Öyle ise oradan çık! Sen, artık kovulmuş birisin."35-*"Kıyamet gününe kadar lanet senin üzerindedir."36-*İblis: "Rabbim! Öyle ise insanların kabirlerinden kaldırılacakları güne (kıyamete) kadar bana mühlet ver" dedi.37-*Allah buyurdu ki: "Sen mühlet verilenlerdensin."38-*"Allah katında bilinen vaktin gününe kadar..."39-*İblis şöyle dedi: "Rabbim! Beni saptırdığın için, mutlaka ben de yeryüzünde onlara günahları süsleyeceğim ve onların hepsini mutlaka azdıracağım!"40-*"Ancak içlerinden ihlaslı kulların müstesnâdır."41-*Allah şöyle buyurdu: "İşte bana ulaşan dosdoğru yol budur."42-*"Sana uyan azgınlardan başka, kullarımın üzerinde hiçbir nüfuzun yoktur."43-*"Şüphesiz ki onların hepsine vaad edilen yer cehennemdir."44-*"Cehennemin yedi kapısı vardır. O kapıların herbiri için birer grup ayrılmıştır."45-*Allahtan korkanlar, elbette cennetlerde ve pınarların başındadırlar.46-*Onlara: "Selametle güven içinde oraya girin" denir.47-*Biz o cennetliklerin kalblerindeki kinleri çıkarır atarız. Hepsi kardeşler olarak sevinç içinde karşılıklı koltuklara otururlar.48-*Orada kendilerine hiçbir yorgunluk gelmeyecek. Oradan çıkarılacak da değillerdir.49-*Kullarıma haber ver ki, gerçekten ben çok bağışlayıcı ve pek merhamet ediciyim.
Hicr /6-49.... bu ayetlerde de tılsım namına bir ayet yok
15-*"Bu da mı bir sihir? Yoksa siz görmüyor musunuz?... tur suresi 15...sadece sihir diyor tılsım yok
20-*Yine kahrolası, nasıl ölçtü biçti.21-*Sonra baktı.22-*Sonra kaşını çattı, surat astı.23-*Sonra arkasını döndü ve büyüklük tasladı.24-*"Bu, dedi, başka değil öğretilegelen bir sihirdir."25-*"Bu, sadece bir insan sözüdür."26-*Ben onu Sekar'a (cehenneme) sokacağım.27-*Bilir misin sen, nedir o sekar?28-*Ne geriye bir şey kor, ne bırakır.29-*Durmadan derileri kavurur.30-*Üzerinde ondokuz (melek) vardır.31-*Biz o ateşin muhafızlarını hep melekler yaptık. Bunların sayılarını da ancak kâfirler için bir imtihan kıldık ki, kendilerine kitap verilenler kesin bilgi edinsinler, iman edenlerin de imanı artsın. Kendilerine kitap verilenler ve müminler şüpheye düşmesinler. Kalplerinde hastalık bulunanlarla kâfirler de: "Allah bu misalle ne demek istedi?" desinler. İşte böyle, Allah dilediğini şaşırtır, dilediğini de yola getirir. Rabbinin ordularını ancak Rabbin bilir. Bu, insanlar için uyarıdan başka bir şey değildir.32-*Hayır, andolsun aya,33-*Döndüğü an o geceye,34-*Ve açtığı sıra o sabaha.35-*Kuşkusuz o Sekar, büyük belalardan biridir.36-*Uyarmak için insanları..37-*İçinizden ileri gitmek veya geri kalmak isteyen kimseleri..38-*Her nefis kendi kazancına bağlıdır.39-*Ancak amel defterleri sağından verilenler hariç.40-*Onlar cennettedirler, sorup dururlar.41-*Suçluların durumunu.42-*"Nedir sizi Sekar'a sokan?" diye.43-*Suçlular der ki: "Biz namaz kılanlardan değildik."44-*"Yoksula da yedirmezdik."45-*"Boş şeylere dalanlarla dalar giderdik."46-*"Ceza gününü yalanlardık."47-*"Nihayet bize ölüm gelip çattı."48-*Artık onlara şefaatçilerin şefaatı fayda vermez.49-*Şimdi o Kur'ân'dan yüz çevirirlerken ne mazeretleri var?50-*Sanki onlar ürkmüş yaban eşekleri.51-*Arslandan kaçmaktalar.52-*Hayır, onlardan her kişi kendisine açılmış sayfalar verilmesini istiyor.53-*Yok, yok onlar ahiretten korkmuyorlar.54-*Hayır, hayır, O kur'ân kuşkusuz bir öğüttür.55-*Dileyen onu düşünür.56-*Bununla beraber Allah dilemedikçe onlar öğüt alamazlar. Koruyacak da O'dur, bağışlayacak da.
Müddessir Sûresi 20/55.... 24.ayette inkarcının Kur'ân ayetlerini ölçüp biçip ve kabul etmeyip bu bir sihirdir diyor. Yani ayeti Kur'an'ı inkar ediyor...
90-*Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fal okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz.91-*Şeytan, içki ve kumarla sizin aranıza düşmanlık ve kin sokmak ve sizi Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık bunlardan vazgeçtiniz değil mi?....Maide Sûresi 90-91.... burada tılsım yada efsun yok... menat put ismidir...
68-*Biz dedik ki: "Korkma, çünkü sen muhakkak üstünsün (galib geleceksin) "69-*"Sağ elindekini atıver, o, onların yaptıklarını yutar. Çünkü onların yaptıkları ancak bir büyücü tuzağıdır. Büyücü ise, her nerede olursa olsun başarıya ulaşamaz."70-*Sonunda bütün sihirbazlar secdeye kapandılar, "Musa ile Harun'un Rabbine iman ettik" dediler.71-*Firavun: "Ben size izin vermeden mi ona iman ettiniz? O, muhakkak size sihir öğreten büyüğünüzdür. And olsun ki, ellerinizi ve ayaklarınızı çaprazlama keseceğim ve muhakkak sizi hurma dallarına asacağım. Böylece hangimizin azabının daha şiddetli ve devamlı olduğunu bileceksiniz" dedi.72-*(İman eden sihirbazlar şöyle) dediler: "Bize gelen bu açık mucizeler ve bizi yaratana karşı, asla seni tercih edemeyiz. Ne hüküm vereceksen ver. Sen, ancak bu dünya hayatına hükmedebilirsin."73-*"Doğrusu biz hem günahlarımıza, hem bizi zorladığın sihre karşı, bizi bağışlasın diye, Rabbimize iman ettik. Allah (sevabça senden) daha hayırlı ve (azab verme bakımından da) daha devamlıdır."74-*Her kim Rabbine suçlu olarak varırsa, şüphesiz ki ona cehennem vardır. Orada ne ölür, ne de dirilir.75-*Kim de ona bir mümin olarak salih ameller işlemiş olduğu halde varırsa, işte onlara en yüksek dereceler vardır.76-*Adn cennetleri vardır ki, altlarından ırmaklar akar, onlar, orada ebedî olarak kalacaklardır. Ve işte bu, (küfür ve isyandan) arınanların mükafatıdır.77-*Gerçekten Musa'ya şöyle vahyettik: "Kullarımla geceleyin yürü (Mısır'dan çık) de (asânı vurarak) onlara denizde kuru bir yol aç; (artık firavun tarafından) yetişilmekten korkmazsın ve (boğulmaktan) endişe de etmezsin." Taha Sûresi 68-77...
|