02.12.17, 22:47
|
Daimi Üye
|
|
Etiketlendiği Mesaj: 900 Mesaj
Etiketlendiği Konu: 0 Konu
|
|
Alıntı:
sevingül Nickli Üyeden Alıntı
Ya kabid ya kahhar. Gibi esmalar kişiye kasvetli bir hal ağırlık hali yaptigi için böyle haksızlık icin okunurken okuyan kişiye sıkıntı verebiliyor diye okumuştum.bu esmayi çekerken kendimize yönelmesini nasıl önleriz
|
Hepimizin bildiği gibi Allah'ın ismini zikretmekten daha hayırlı hiç bir şey yoktur.Bütün zikirler de ( gerek Esma'i Hüsna gerekse başka zikirler de ) başlarken veya bitirdikten sonra '' Ya Rabbi, benim hedefim, muradım, maksudum sensin'' diye söylemek bu konudaki niyetimizin Allah'ın izni ile istikamet üzere kılacaktır.Özellikle kendi başına ( mürşitsiz ) zikir edinenler buna daha çok önem vermelidirler. Özetle zikirde gayesi Allah rızası olan kişiye nefis ve şeytan aldatmak için bir yol da bulamaz, sıkıntı da veremez.
مَّن ذَا الَّذِي يُقْرِضُ اللّهَ قَرْضًا حَسَنًا فَيُضَاعِفَهُ لَهُ أَضْعَافًا كَثِيرَةً وَاللّهُ يَقْبِضُ وَيَبْسُطُ وَإِلَيْهِ تُرْجَعُونَ Menzellezî yukridullâhe kardan hasenen fe yudâifehu lehû ed’âfen kesîrah(kesîraten), vallâhu yakbidu ve yebsut(yebsutu) ve ileyhi turceûn. Allah'ın kendisine kat kat fazlasıyla ödemesi karşılığında kim Allah'a güzel bir borç verir! Allah daraltır da, genişletir de! Ve O'na döndürüleceksiniz.
|