ياواحد Ya Vahidü ismi şerifi
Bu ismi şerife hizmet eden ruhaninin adı Senceyail dir. Bir kimse halvet bir yere girip o halvet yerde 1 ay boyunca gecede ve gündüzde bu ismi şerifi 11 bin defa okusa 1 ay sonra bu isme şerife hizmet eden melek büyük bir ordu ile karşısına gelip selam verir.
Benden ne istiyorsun ey veli kul der.
Sende ' ne zaman hacetim olsa benim için kâğıtları altına çevirmeni ve bana ahir ömrüme kadar hizmet etmeni bana dost olmanı istiyorum' dersin.
Sencail isimli melekte sana ' asla namazını kazaya bırakmayacaksın, Alahü Teâlâ’nın sana ihsanı olan bu altınlardan fakir fukaraya çok tasaddukta bulunacaksın, asla haram işlerde kullanmayacaksın, gözünü ve dilini haramlardan sakınacaksın, cuma günleri gusül abdesti alacaksın, gibi bazı şartlar söyler. Kabul edersen ömrünün sonuna kadar sana yardımcı olur.
Azizim Allahü Teâlâ hazretlerinin bütün isimlerine hizmet eden melekler vardır. Bu meleklere dahi hizmet eden melikler vardır. Meliklere hizmet eden milyonlarca ifritler ve cinler vardır. Bunlardan ekserisi Müslümandır. Bir kişi bu esma-i ilahileri bu şekil üzere davet yapmayı murad edip her gün belirli bir miktarda okurken şartı budur ki: okuma işi bitinceye kadar asla yerinden kalkmayacak. Çünkü her ne kadar o an talip hazır olan yanında onu dinleyen ve onunla zikir eden melekleri ve ruhanileri görmese bile, o an orada mutlak surette melekler ve ervahı tayyibe hazır olur. Amma sen zikri yarıda bırakırsan veya dünya kelamı konuşursan onlara saygısızlık etmiş olursun. Onlarda çekip giderler ve bir daha gelmezler. Yine aynı olarak her zaman aynı mekânda okumalısın, eğer bir gün bu odada öbür gün başka odada veya başka bir mekânda okursan: bil ki ervah ve melekler senden evvel gelip seni hep aynı mekânda beklerler. Bu bir sözleşmeye ahde benzer. Eğer başka mekânda okursan davete icabet olunmaz. Eğer bir hata yaparsan mesela davet için uğraşıyorsun amma bilerek veya bilmeyerek bir günah işlesen veya davetin şartlarından birini yerine getirmesen veya aksatsan ervah hemen küserler. Ve davete icabet etmezler.
|