ياحى Ya Hayy ismi şerifi
Bu isme hizmet eden ruhaninin adı Denyail dir. Bu melikin tasarrufunda 70 bin tane ruhani vardır. Her ruhaninin emrinde ise milyonlarca ifrit vardır.
Bunlarda Süleyman aleyhisselam zamanın Müslüman olup o yüce peygambere hizmet ederlerdi. Eğer bu ruhanininde sahibi olan Derdiyail isimli meleği davet etmek istersen. Halvet bir yere girip orada gece ve gündüz hiç başka bir şeyle meşgul olmadan hiç dünya kelamı konuşmadan bir namazı kılınca hemen ardından 100 salavatı şerife okuyup ta diğer namaza kadar bu ismi şerifin zikri ile meşgul ol. Yatsıdan sonra uyku bastırıncaya kadar yine okuyup yat. Sonra gece yarısı tekrar kalkıp ta sabah namazına kadar yine zikret. Sayıları takip etmeye lüzum yoktur. Her gün beyaz elbiseler giyin. Sadece abdest ve yemek faslı ver. Başka Hiçbir şeyle meşgul olma. Ve her gün lübanı zeker yakıp sende güzel kokular sürün. Her gün akşam olunca şu vefki sağ avucuna gül suyu ve zağferanla çizip sonra bunu yalayarak orucunu aç. Bu minval üzere 1 hafta devam et bir hafta sonra sen orucunu yine bu avucuna yazdığın vefkle açtıktan sonra kısa
boylu bir cin zuhur eder. Hiç korkmaya lüzum yoktur. Çünkü kendisi de Müslümandır. Asla zarar vermez. Ve arkasında da yine bir topluluk olur. Sana selam verirler. Selamlarını kalben alırsın. Sonra bunlar kaybolurlar. Biraz sonra duvar yarılıp perdeler kalkar, içeriye milyonlarca türlü türlü şekillerde cin ve ifritler gelir. Bunlar bir ordu gibi düzen içinde olurlar.
Sırtlarında altından bir taht taşırlar. Bu tahtın üzerine Derdiyail isimli melek oturur. Cümle ruhaniler Ebyaz Mürre Ahmer ve diğer melikler sağında ve solunda el pençe divan durup hazır beklerler. Hemen önüne bir altından kürsi koyarlar. Bu melek oraya kadar inip o kürsiye oturur. Sana selam verir.
Sende çok tazim ve hürmetle selamını alırsın. Siz beni nasıl aziz kıldıysanız Allahü Teâlâ’da sizi aziz kılsın dersin. Sonra sana sorar ' nedir bizden isteğin ey Allah’ın Salih kulu der. Sende benim isteğim bana tayyul ard, havada uçmayı ve suda yürümeyi, gaipten altın, yemek ve içecek getirmenizi, istiyorum dersin. Sonra sana bazı şartlar söylerler. Kabul edersen ne ala etmezsen filhal çekip giderler. Azizim bu isim ismi azamdır.
Vefki şerif budur
|