Kelimei Tevhid/La ilahe illallah
Az evvel Tevhid ile meşgul olurken neden hiç bu konu ile ilgili konu açmadığımı düşündüm. Elbette forumda Kelimei Tevhidi öven birbirinden değerli paylaşımlar var ama ben bir kaynakta okuduklarımı veyahut büyüklerimizden öğrendiğimi değil bizzat yaşadığımı paylaşmak istedim sizinle.
Tevhidi sanırım yüzlerce kez hatmettim ve bu zikire aşık oldum. Tüm hücremi tüm benliğimi kapladı dilim sussa kalbim zikretti. Dudağı oynatmanıza bile gerek kalmaz öyle sırlı bir zikirdir bu dil ile söylem kalp ile tasdik.
Başlarda öylesine okurdum maksat arkadaşımın vefat eden annesinin kabri nur dolsun ve kabir azabından muaf olsun idi. Zor geldi bitmedi de bitmedi 70000 adet sanki bana zorla söylettiriyorlar gibi hissettim sonra tefekküre daldım neden kabir azabından kurtarıyor sırrı ne benim usana sıkıla söylediğim zikirin ne faydası olabilir ölüye diye. Yanlış hatırlamıyorsam 1 ay da bitirdim 70000 adedi bir anlamı kalmadı ama yine de hediye edeyim dedim Allaha niyaz ve dua ile ölen teyzemizin ruhaniyetine hediye ettim aynı gece rüyamda kendimi arkadaşımın annesinin mezarının başında gördüm omzuma bir el dokundu döndüm baktım arkadaşımın annesi hiç konuşmuyor dudağı kıpırdamıyor yani ama söylediğini duyuyorum bana Allah senden razı olsun diyor sonra yukardan 2 tane Nur ala Nur iniyor Elmas ve Yakut ile işlenmiş geniş bir tastan birşey içiriyorlar arkadaşımın annesine o an o da nurlanıyor ve yayılan ışık adeta gözlerimi alıyor.
O gün bugündür hiç bırakmadan devam ettim tevhide tanıdığım tanımadığım herkese hediye ediyorum,önce rüyalarım değişti sonra huyum değişti etrafıma bir başka bakmaya başladım adeta baktığım her yerde Allah'ın eşsiz sanatını müşahede ediyor hayran kalıyordum sonra kalbim de bir değişiklik olduğunu farkettim kin nefret haset ve yalan terketmeye başladı kalbimi dualarım daha seri kabul görür oldu hiç kimseye kızamaz hiç kimse hakkında en ufak bir kötü zan besleyemez oldum aklıma bir fenalık geldiğinde ya ayağım takıldı düştüm yada acısı başka şekilde çıktı. Allah ile aramda kimsenin anlayamayacağı bir bağ kuruldu sanki onu düşünerek yatar onu düşünerek kalkar oldum insanlar,kendi nişanlım bile önemini kaybeder oldu,Allah için seviyor hale geldim herkesi. Namazım değişti okuduğum her bir ayetin farklı kasıtları düşer oldu kalbime. Bir tek Gül'ün sırrını gizlemek için aslında diğer bütün bitkilerin yaratıldığını köpeğin hav hav kuşun cik cik diye ötmediğini hem idrak ettim hem şahit oldum Allah'ın izni ile. Sonra anlık görüntüler başladı bulanık ve anlam veremediğim bu arada lafı gelmişken söyleyeyim görüntü açmak isteyenler Allah semiul basir'dir sıralamaya dikkat edin önce Semi sonra basir. Yani duymadan göremezsiniz önce duyacaksınız ki sonra göreceksiniz direkt görüntü açmak isteyenler için söylüyorum.
Konuya dönersem bu muazzam hayatım iblisin dahli ile cehenneme döndü o kısımları anlatıp sizi korkutmak istemiyorum...Birbirinden ayıramaz hale geldim hem lütufları hem rüyaları hem de tecellileri. Bu yüzden gördüklerimle amel etmeyi bıraktım kalbime bile güvenemez hale geldim anladım ve emin oldum ki benim bir şeyhe ihtiyacım var şimdi de sabırsızlıkla şeyhim ile tanışıp onun elimden tutacağı anı bekliyorum. Velhasıl ne işe yarar demeyin Allahı zikredin zaten zikredilmeye ondan başka layık olan yoktur bu Allah'ın değil sadece sizin işinize yarar.
|