Sonra şu tövbe duası okunur:
الهى كلما اذا نسيت دعتنى سابقة عنايتك الى التوبة وكلما اتبت جذبتنى اذمة قدرتك الى المعصية فال التوبة تدوم الى والالمعصية تنصرف عنى ولست ادرى بماذا يختم لى ولكن حسن ظنى بك
اوجب التجائى اليك وانت عندى حسن ظنى عبدك بك الهى اسئلك توبة تقطع بها اذمة الشهوات من نفسى وتقطع بها اذمة المعصية من قلبى وزينه بحقائق االيمان ولطائف العرفان ال اله اال انت سبحانك انى كنت من الظالمين فاغفرلى وتب علي انك انت التواب الرحيم يا هللا ياقدوس يا رحمن يارحيم صلى هللا على سيدنا محمد وعلى اله وصحبه وسلم
Okunuşu
İlahi küllema iza nesiytü deatni sabikatü inayetike ilettevbeti veküllema etübtü cezzebteni ezimetü kudretike ilel ma'siyyeti felettevbeti tedümü ileyye velel ma'siyyeti tensarifu anni velestü edri bi maza yahtimu li velakin hüsnü zanni bike evcebe iltica-i ileyke ve ente indi hüsnü zanni abdike bike ilahi es-elüke tevbeten takta-u biha ezimetüşşehevati min nefsi ve takta-u biha ezimetül ma'siyyeti min kalbi ve zeyyinhü bi hakaikil iymani ve lataifül irfani la ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minezzalimin fa'firli ve tüb aleyye inneke entettevvaburrahim ya allahu ya kuddusu ya rahmanu ya rahim sallallahu ala seyyidina muhammedin ve ala alihi ve sahbihi vesellem.
Deyip esma-i şerifeler okunmaya başlanırsa daha çabuk icabet hâsıl olur. Ben dahi şeyhimden bu şekil üzere icazet aldım ve sana dahi bu şekil haramlardan ve mekruhlardan kaçınmak şartı ile icazet verdim.
Bu isimlerin adedine gelince, her bir ismin harflerinin adedi kadar okumak lazımdır, her harf için 1000 defa veya 100 defa veya 10 defa okunur.
Mesela bir isimde toplam 19 tane harf varsa mesela '' hasbunallahi ve nimel vekil '' o zaman 1900 defa okumak bu ismin hakkıdır, yarısı kadar okumak yani 950 defa okumak ismi şerifin zekâtıdır, yarısının yarısı kadar okumak yani 475 defa okumak ismi şerifin öşrüdür, öşrünün de yarısını yani 238 defa okumak bu ismi şerifin anahtarıdır, bunların hepsinin toplamı kadar ismi şerifi okumak ise ismi şerifi devir etmek demektir, yani zekâtını anahtarını öşrünü ve hakkını toplayıp çıkan sayı kadar okumak ismi şerifi devir etmek demektir, ismi şerifin hatim sayısı ise 1200 dür.
Bu şekil üzere bir ismi şerif okunursa çok daha çabuk icabet olunur.
|